Categories:

Creme de îngrijire a picioarelor și articulațiilor

re a picioarelor și articulațiilor

Menținerea sănătoasă a pielii de pe picioare este importantă, iar cremele pentru picioare vă pot ajuta. Multe conțin ingrediente care calmează durerile de mușchi și articulații, iar unele previn și tratează, de asemenea, probleme comune, cum ar fi ciuperca piciorului de atlet și a unghiilor de la picioare. Aceste produse pot fi găsite în farmacii și magazine naturiste. Sunt adesea parfumate, dar sunt disponibile versiuni fără parfum și fără parfum. În funcție de nevoile și preferințele tale, poți alege dintre creme, unguente, spray-uri sau unguente. Aceste produse pot diferi în modul în care se aplică, iar unele sunt mai scumpe decât altele.

creme pentru ingrijirea picioarelor si articulatiilor

Majoritatea cremelor de îngrijire a picioarelor și a articulațiilor care se eliberează fără prescripție medicală (OTC) funcționează pentru a hidrata pielea, ceea ce o ajută să o mențină suplă și moale. Unele includ ierburi și alte ingrediente naturale care ameliorează durerea, cum ar fi mușețelul, levănțica sau șoricelul. Aceste produse pot include și compuși care reduc inflamația, cum ar fi capsaicina sau mentolul. Unele sunt formulate pentru a fi mai eficiente pentru afecțiuni specifice, cum ar fi fasciita plantară sau pintenii călcâie.

AINS OTC, cum ar fi diclofenacul, pot atenua durerea, pot îmbunătăți mobilitatea și pot reduce rigiditatea articulațiilor care sunt afectate de artrită. Ele pot ajuta prin blocarea enzimei COX și inhibarea altor enzime care favorizează durerea și inflamația, potrivit cercetărilor. Versiunea în gel a acestui medicament funcționează mai repede decât pilula și poate fi aplicată direct pe articulațiile dureroase, cum ar fi cele de la călcâi.

Creme de îngrijire a picioarelor și articulațiilor

Glucozamina, condroitina și MSM sunt nutrienți care apar în mod natural în cartilajul articulațiilor tale. Unele creme, cum ar fi NOW Solutions Joint & Crema musculară, conține acești compuși împreună cu extract de boswellia serrata și salicilat de metil natural pentru a condiționa pielea din jurul articulațiilor și mușchilor. Aceste ingrediente vă pot stimula starea fizică și starea de bine, permițându-vă să faceți exerciții fără dureri de articulații sau mușchi.

Dacă aveți o problemă articulară specifică, cum ar fi artrita posttraumatică, este important să solicitați sfatul medicului. Această formă de artrită apare după o leziune care dăunează suprafeței unei articulații și se poate dezvolta la ani după leziunea inițială. Este mai puțin frecventă decât osteoartrita, care apare lent și rezultă din îmbătrânire sau factori genetici.

Un alt tip de medicament OTC, corticosteroizii, poate fi injectat într-o articulație artritică pentru a reduce umflarea și durerea. Este cel mai eficient dacă este administrat imediat după apariția simptomelor. Nu trebuie să utilizați acest medicament dacă aveți antecedente de boli de inimă, boli hepatice sau hipertensiune arterială.

Pe lângă medicamente și remedii la domiciliu, puteți obține alinare de durere cu căldură sau gheață. Terapia cu rece poate reduce durerea și umflarea prin amorțirea nervilor, în timp ce căldura crește fluxul de sânge în zonă, ceea ce o încălzește și oferă o oarecare flexibilitate musculară.

În timp ce majoritatea cremelor OTC pentru îngrijirea picioarelor și a articulațiilor sunt sigure, există unele riscuri cu utilizarea lor. Unii oameni pot avea reacții alergice la salicilați, care cresc fluxul sanguin și blochează substanțele chimice din organism care provoacă durere. De asemenea, pot interacționa negativ cu unele medicamente pentru subțierea sângelui și pot provoca arsuri dacă produsul este frecat prea puternic. Puteți minimiza aceste riscuri citind cu atenție etichetele și utilizând aceste produse conform instrucțiunilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *